Tuesday 31 March 2009

Uplace Machelen - inspireert steden?

Het gebeurt al eens dat spontaan de wenkbrauwen worden gefronst bij het aanhoren van toogklap of zelfs serieuzere zaken, dat weet iedereen. Ik meen dat dit meestal op ongeloof duidt, maar zeker ben ik daar niet van. In ieder geval heb ik vandaag toch eens gefronst bij het aanschouwen van de voorstelling van Uplace te Machelen.

Een mega-fantastisch project dat de oude industriezone onder de viaduct van Vilvoorde moet omtoveren in een internationale trekpleister van pure fun, maar die ook business, entertainment, wonen en natuur allemaal naadloos aan elkaar reigt. Een all-in-one experience bestemming zoals ze het noemen, die alles aankan om u te plezieren...
Toen kwam de frons.


De kei-toffe video met Tine Hemmerechts moet het allemaal nog cooler laten lijken.
Jammer dat ik niet overtuigd was. Geef mij maar een afgeleefde, pittoreske straat met verhalen aan elke straatsteen of een likje street art. Dat vind ik 'more of an experience' dan een nieuwbouw oase onder de viaduct. Maar belsist u vooral zelf:Wel alle credits aan Glenn, en zijn wassup sessie. De marketingzijde (emotiemarkt) van het Uplace verhaal houdt wel steek.

No comments:

Post a Comment