Saturday 30 July 2011

Lokerse Feesten 2011, dag 1: Primal Scream, Kelis, Goose


Doorgaans heeft een mens weinig redenen om Lokeren aan te doen, maar de plaatselijke feesten doen het hem wel, de discotheken in de wijde omtrek buiten beschouwing gelaten.Dag 1 van de Lokerse feesten begon met Das Pop, maar gezien ik Bent naderhand wel genoeg heb gehoord, kreeg een kippensaté van de vietnamees voor de deur voorrang op sman's vrolijke deuntjes.

Dan maar meteen naar Primal Scream, die na 20 jaar hun baanbrekende album Screamadelica nog eens brachten in Lokeren. De fut is er na al die tijd nog niet uit en de heren brachten een fijne videowall mee om enkele nummers op te leuken. Een  lange set, met af en toe een psychedelische dip, maar al bij al een goede start van de avond.

Kelis trad aan in strak tijgerpak en als dat niet genoeg was om de Grote Kaai op te warmen, deden recente hits en oudere hits als 'Scream', 'A Capella' of 'Milkshake' het wel. Een goede mix van beats en breaks, luchtig genoeg om het op een vrijdagavond niet te overdoen, straf genoeg om het plein in beweging te zetten.

Een elan waar Goose overigens vlotjes op verder ging, zij het dan met hun eigen interpretatie van hoe een beat hoort te klinken. Goed voorzien van oren, poten en synthesizers, that is. Dat knallers als 'Synrise' en 'Can't Stop me Now' voor een feestelijke aflsuiter zorgden van dag 1 hoeft geen betoog en de boys uit Kortijk maakten hun live reputatie nog maar eens waar.

Kort samengevat: blij dat ik naar Lokeren ben gereden voor Primal Scream, Kelis was slechter en Goose mogelijks nog beter dan op Pukkelpop vorig jaar.

Maar oordeelt u, zoals steeds, vooral zelf:

No comments:

Post a Comment