Friday 30 November 2012

Age of Love XXL

"Ken uw houseklassiekers", onder dat motto neemt Age of Love je terug naar de tijd dat langs menig Vlaamse steenweg tot in de vroege uurtjes werd gedanst op stevige house beats.

De tijd waarin mensen nog van einde en verre afzakten naar het Pajottenland om een dansje te placeren in de legendarische Extreme club bijvoorbeeld. Die bevond zich op een boogscheut van het ouderlijk huis, maar mijn ietwat prille leeftijd en de kwalijke reputatie in het dorp, zorgden dat ik er nooit een stap binnen mocht zetten. De mythe werd desalniettemin gevoed door de verhalen van oudere generatiegenoten en de talloze cassetjes met de dj sets.

Sinds 2008 halen DJ Quincy (Soulphonic, Extreme) en Nik Vandenberghe (Charlatan) met  met Age of Love parties die klassiekers van onder het stof en brengen ze met de 'club glamour' van weleer. Denk dance acts, lasers en confettikanonnen. In het verzorgde kader van de Vooruit zorgde dat laatst alweer voor het feestje van het jaar (waarvoor dank).


Vorige editie:
De Belgische house scene deden in de jaren 90 heel wat stof opwaaien. Deze Panorama en Telefacts reportages tonen hoe het was. (bekijk meer op www.ageoflove.be/#!terug-in-de-tijd )Telefacts over de invloed van Belgische house in het buitenland:

No comments:

Post a Comment