Thursday 14 August 2008

Gedachtenkronkels na 10 maanden India

Vrienden van de blog,

Het is voor u mischien ongemerkt voorbijgegaan, maar voor mij alleszins niet: vandaag ben ik precies 10 maanden in Tamil land. Tijd om conclusies te trekken is het echter nog niet, mijn beeld van India zal hopelijk nog een iets aangenamere wending nemen als ik september het noorden van het land ga verkennen en hopelijk een glimps van de himalayas zal opvangen, alsook enkele stevige teugen verse lucht zal inhaleren.

Ongeacht wat ik nog zal tegenkomen in mijn laatste 2 maanden, kijk ik toch reeds met een gerust hart terug op mijn ervaringen hier. 'Ze kunnen het mij al niet meer afpakken' zoals men dat soms mooi uitdrukt in de volksmond. Daarbij komt nog eens de wijsheid dat 'slechte ervaringen niet bestaan', gezien men van alles verondersteld word iets te leren, nietwaar? In het aanschijn van mijn langdurig verblijf in India krijgt deze uitdrukking zelfs nog meer glans.

Op het eerste zicht lijken 10 maanden in een overbevolkte en vervuilde stad, met weinig geld en weinig enterteinment niet echt een fantastische ervaring. Niets is minder waar. Na 10 maanden durf ik te zeggen dat weinig ervaringen tot nog toe zo (leer)rijk waren als deze. Wat ik geleerd heb? Teveel om uit te schrijven, te moeilijk om uit de drukken, te persoonlijk om te delen, te intens om onder woorden te brengen, ...maar niets zal nog hetzelfde zijn na India.

Tot binnenkort,

Filip

No comments:

Post a Comment