Tuesday 26 August 2008

India 100 Years Ago

Vrienden Van De Blog,

De laatste werkweek is van start gegaan en ik ben in volle voorbereiding van mijn reis door India, die zo'n maand in beslag zal nemen en mij zal leiden van de Hymalayas in het hoge noorden tot de meest zuidelijke stranden van Goa en Kerala , met alle bezienswaardigheden ertussenin. Hopelijk kan ik tijdens mijn reis hier en daar een luguber Internet café binnenspringen om jullie op de hoogte te houden en enkele mooie kiekjes voor te schotelen.

Enkele vaste waarden staan alvast op het menu, Taj Mahal, Varanasi, De gouden tempel in Amritsar (niet al te ver van de grens met Pakistan), maar hopelijk kunnen we hier en daar de toeristische stromen ontwijken om enigszins rust te vinden, na al die maanden in een rusteloze stad.

Hieronder vindt u reeds enkele foto's uit de oude doos die sommige van de plaatsen uitbeelden waarlangs ik zal passeren. Dit is hoe India er 100 jaar geleden uitzag, ik ben eens benieuwd wat ik er van zal zien!

Bij leven en welzijn tot binnen...kort.

PelleTaj Mahal,Agra,100 years ago Benares, Varanasi, 100 years ago
Taj Mahal in Agra & Benares (Varanasi)

Delhi Gate, 1908,India Delhi, Mosque, Jama Mashid
Delhi , 100 years ago

Golden Temple, Amritsar 100 years ago Amritsar, Sikh, golden temple
Golden Temple, Amritsar

Jaipur, Indian Bear taimer Akbar the Great, tombe
Jaipur, 100 years ago & Tomb of Akbar The Great, Sikandarah

Victoria Station, Bombay Victoria Terminus, Mumbai, Bombay 100 years ago
Victoria Terminus, Bombay, 1908No comments:

Post a Comment