Saturday 4 February 2012

De Flandriens van het veld in Koksijde

Het veldrijden moet, wellicht naast het vrouwentennis, één van de enige sporten zijn waar Belgen echt in uitblinken. Koksijde zal dat geweten hebben tijdens het laatste wereldkampioenschap. De aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid op een nationale overwinning werkte als een rode lap op een stier en trok mensen (+ 68 000) van heinde en verre aan om een glimps op te vangen van de Flandriens van het veld.Het gelijknamige televisieprogramma heeft daar misschien ook een aandeel in. Veldrijden lijkt populairder dan ooit, ongetwijfeld door media aandacht, maar ook door immer spannende wedstrijden en toegankelijke renners. Voor zover ik weet wonen die niet in Monaco.

Veldrijden is nog authentiek. Het is volgens mij die authenticiteit die het een succes maakt en de moeite om er de koude voor te trotseren. Nu maar hopen dat die Vlaamse kermis geen plaats moet ruimen voor VIP tenten.

Dat de wedstrijd zo goed als meteen was gereden door een splijtende demarrage van Niels Albert kon de pret niet derven. Wel integendeel, elke ronde werd de Kempenaar's groeiende voorsprong onthaald op ongeloof en bijhorend applaus tot op het moment dat hij over de streep reed. Ma hauw seg.

Enkele foto's van het geslaagde volksfeest in Koksijde:

No comments:

Post a Comment