Sunday 16 May 2010

Minus Label Night

Altijd fijn als er jongens uit Berlijn afzakken naar het Brusselse. Zeker als ze dan ook nog eens een bak vol verse minimal deuntjes meebrengen die aanleiding geven tot heel wat feestvreugde en dansgewoel. Deze keer waren het Fabrizio Maurizi, Heartthrob en Matt John die als afgezanten van het Minus Label naar Fuse werden gestuurd. Als amabassadeurs van de "Minimize to Maximize" sound zeker de moeite dus om eens voor buiten te komen.
M-nus Recordings
Al sinds '98 pusht het label de grenzen van de electronische muziek vanuit thuishaven Berlijn. Ook op vlak van technologie is frontman Richie Hawtin niet vies van verniewing. Zo stond hij enkel jaren geleden aan de wieg van de Final Scratch technologie (om MP3's vanop een laptop af te spelen op vinyl), recentelijk schudde de man ook het idee voor Twitter DJ uit zijn mouw. Twitter DJ is een downloadbare applicatie die verbinding legt tussen de DJ software  Traktor en Twitter. Op die manier kan het publiek, tijdens een dj-set, in real-time volgen welke platen worden gespeeld en op welk moment een nieuwe mix begint. Erg vermakelijk, maar volgens Richie zit er zelfs nóg meer achter: het humanitaire idee erachter dat artiesten nu correct vergoed kunnen worden wanneer hun nummers worden gespeeld.

Uit een vrij oud interview met de minus man himself blijkt niet alleen een grote liefde voor elektronische muziek, maar ook een gewiekst marketeer, met een uitgesproken visie van een gedigitaliseerde muziekindustrie ("don't make vinyl"), het creeëren van 'user experience' voor klanten en fans van het label, en een nooit eindigende digitale compilatie.
No comments:

Post a Comment