Tuesday 25 January 2011

Banksy genomineerd voor Oscar beste documentaire

Banksy en Jaimie D'Cruz zijn genomineerd met "Exit Through the Gift shop" voor de 83ste Academy Award van Beste Documentaire. De film die een beeld schetst van de street art scène door de camera van een kluns die zichzelf ontpopt tot commercieel boegbeeld "Mister Brainwash", verdient zonder twijfel deze erkenning.

Het verhaal wil dat Banksy de beelden van ene Mr. Guetta zou gehermonteerd hebben tot deze meer dan degelijke documentaire over street art. De scepsis en ironie is echter nooit veraf en de documentaire voelt daarom ook meer aan als een aanklacht van de meester zelve dan wel een reëel inzicht in de street art scene, ondanks de spannende beelden van artiesten als Neckface, Swoon, Cheez,Coma en Space Invader.


Toppunt daarvan is het zwaar gehypte event van Mister Brainwash in L.A, dat in de documentaire wordt ontmanteld als een goedkope copy-paste oefening van pop- en street art, maar wel veel buzz genereerde en geld opleverde.

Moest je "Exit Through the Gift Shop"  dus nog niet gezien hebben,  is bij deze het signaal gegeven dat je dat binnenkort toch maar eens moet doen.1 comment:

  1. Good post...

    I welcome you to be a part of BlogM - World's First Blogazine

    Check www.myblogm.com

    ReplyDelete