Saturday 14 June 2008

Back from Belgium

Aangemoedigd door lovende commentaar uit journalistieke hoek, voel ik mij geroepen om nog eens een kleine uitleg ten beste te geven op mijn blog, doch deze keer niet over India, wel over mijn avonturen in Belgie van afgelopen week.

Op dinsdagmorgen vlotjes en te vroeg geland op Zaventem en express buiten gewacht om nog eens te voelen wat het is om koud te hebben, een vreemd gevoel na 6 maanden Chennai. Taxi chauffeurs die beschaafd wachten in de rij en u niet meteen in hun auto proberen praten, weinig verkeer, stilte en rust...heerlijk om terug te zijn. Vervolgens een ontbijtje in het Sheraton hotel met mijn mama om terug op krachten te komen en de keel wat te smeren om verhalen te beginnen afsteken over de zotste taferelen van India. In de namiddag mijn ogen uit hun kassen gestaard in de ISPC, vlijtig gewinkeld en ook nog eens lekker gegeten. Dan huiswaarts gekeerd om de rest van de avond rustig te genieten en op de hoogte te worden gesteld van mij compleet vreemde programma's zoals 'Sara', Mijn Restaurant en FC Nerds...

Woensdag naar de Blokhut gereden om de sfeer nog eens op te snuiven en een blij weerzien met de vaste waarden om daarna na 6 maanden nog eens een serieuze poging tot sport te ondernemen op de voetbal. Redelijk pijnlijk, maar zoals steeds gezellig. Later op de avond een eerste marginaal feestje meegepikt, de Scoutsfuif van Hofstade was de place to be, maar dan toch ook weer niet....toch niet als je voor de muziek kwam. Wel weer mensen ontmoet, met de ondertussen vertrouwde groet "amai ge zijt vermagerd" of iets in die tret.


Donderdag was familie-dag, 2 oma's op bezoek, veel lekker eten op tafel, veel drinken en mijn in elkaar geboxte pp presentatie geprojecteerd om de niet-internet populatie te laten meegenieten van India's mooiste en scheftigste taferelen. Bonny 'at overal al gewest', die kon meepraten natuurlijk. Nadien nog enkele zijden sjaals en andere india artikelen uitgedeeld tot groot jolijt van de aanwezigen...

Vrijdag naar Herentals in de Kempen afgezakt, voor een onderonsje met de mannen van in vervlogen studietijden, als die periode die naam waardig is tenminste. Veel verhalen, veel pinten, een klein beetje vuur en veel gezelligheid...Als kers op de taart nog naar Cellekes kermis getrokken alwaar DJ Regi het beste vanzichzelf aan het geven was voor een groot en vooral in trainingspak gekleed publiek, wederom een kleine 'reverse cultureshock' voor mij.

Zaterdagmiddag geluncht met mijn meter, ne goeie steak tartaar met frieten, maaltijden die ik lang heb gemist en waar ik op dit ogenblik alweer van droom, in de warme Belgische zon op een terras! In de namiddag een vertrouwde stop aan de blokhut, de voorbereidingen op hun mini-festivalleke vanuit comfortabele positie gadegeslagen en s'avonds weder gekeerd om enkele pinten te gaan drinken met luidruchtige tiener rock op de achtergrond.

Zondag was petanque dag in het Gasthof, sport die zich perfect leent tot minimale zondagse activiteit met maximaal genot. Streekbier of ricard (voor de echte Francaizen) drinken en petanquen maar! Geruggesteund door locals als 'de Francois' en Bleken Affligem mij toch enkele partijtjes uit de slag kunnen trekken en voldaan naar huis teruggekeerd voor een rustige zondagavond.

Maandag naar de Makro gegaan om nog enkele voor India bestemde aankopen te doen en s'avonds nog maar eens op cafe gegaan, deze keer met de Jeremy naar Meldert vijver. Blond Kasteelbier deed het hem deze keer samen met huisgemaakte bouletjes, steevast proberen er toch wat gewicht bij te krijgen voor naar India terug te keren....Eerst wat bijgepraat en toen dat niet meer mogelijk was de laatste doordeweekse locals vergezeld aan de toog...lachen geblazen!

Dinsdag mijn valies gemaakt en volgeladen met eten en drinken, aangevuld met wat nieuwe kousen en vers ondergoed, en mij moreel voorbereid op de terugkeer naar India...Het afscheid van Belgie werd natuurlijk verzacht door de gedachte aan mijn geliefde in India, een verwachting die volledig werd ingelost woensdagnacht bij aankomst in Chennai, (waar ze stond te wachten en een taxi met airco had geregeld). Nog eventjes de kerstman gespeeld met mijn nieuwe Belgische aanwinsten en dan in een diepe slaap gevallen Wink

Het is hier ondertussen nog wat opgewarmt terwijl ik weg was, waardoor het nu echt TE warm is. 40-45 graden is geen uitzondering en het koelt amper nog af s'nachts en s'avonds dus constant zweten en water drinken...en volhouden Smile

Groeten uit Chennai,

Filip

No comments:

Post a Comment