Saturday 14 June 2008

Honda Kinetic style

18 april 2008

Vrienden,

Bij deze wil ik, op deze zonnige vrijdag, een nieuwe mijlpaal in mijn Chennai carriere melden! Voor het eerst heb ik deze morgen actief in het verkeer van Chennai deelgenomen, op de Honda Kinetic scooter van Sid. Gezien Sid een nieuwe brommer heeft gekocht, huur ik van hem voor een vriendenprijsje zijn scooter en begeef ik mij vanaf nu dus in de chaos van duizenden Indische weggebruikers. De ervaring als voetganger en de nodige vertrouwdheid met de straat maken het eigenlijk helemaal niet zo lastig om te rijden, tot nog toe weliswaar.

Iedereen gaat zijn eigen weg dat wel, en de claxon moet constant gebruikt worden, maar er wordt niet snel gereden en men moet gewoon proberen mee te gaan met de stroom van bussen, autorickshaws, fietsers, karren, jeeps, runderen en het meest van al brommers...best een boeiende ervaring de eerste keer.

Meer bewegingsruimte en flexibiliteit in de stad en een daling van mijn transportkosten zijn de dikke pluspunten en dan nu maar hopen dat ik geen ongelukken doe...

Tot genoegen,

Filip

No comments:

Post a Comment