Saturday 14 June 2008

Summer in the city

4th of april 08

Vrienden van de blog,

Teneinde de werkdag een kleinigheid te verkorten en alvorens vol enthousiasme het weekeinde in te duiken, het stoffige edoch geairconditionende kantoor achter mij te laten en voor nog eens 2 dagen niet aan content writing en andere marketing dingen te denken, schrijf ik een klein stukje informatieve en hopelijk ook onderhoudende proza aan jullie adres.

Chennai lijkt dezer dagen overspoeld te worden door trainees van Zuid-amerikaanse afkomst, daar niet alleen in de Nungambakkam flat een nieuwe Braziliaanse is toegekomen, maar ook mijn eigenste appartement gezegend is met de aanwezigheid van 2 nieuwelingen, Denilo uit Brazilie en Alberto (of zoiets) uit Peru. Terug wat leven in de brouwerij dus, hoewel een nadere kennismaking nog niet aan bod is gekomen, daar de jongens voor Tata Consultancy werken en dus in tegenstelling tot mij wel degelijk Indische dagen werken (van 12uren) en dus niet al te vaak thuis vertoeven...

Ook Rolf is terug van weggeweest, 5 weken backpacking van Chennai tot Nepal en terug, iets wat in mij de nodige curiositeit en reislust opwekt, want ook ik zou niets liever doen als Chennai achter mij te laten en de vuiligheid en overpopulatie in te wisselen voor het Indische platteland, de oevers van de heilige Ganges, de stranden van Goa en de theeplantages van Darjeeling...maar niet getreurd mijn tijd komt nog wel. Jammer genoeg werkt mijn wederhelft in de ondankbare horeca sector, met al even ondankbare werkuren en -dagen (1 dag vrij per week, werken op zon- en zaterdagen) zodat de keuze tussen reizen en quality time zich steeds opdringt, een balans die uiteraard in haar voordeel overhelt. Ook Javier en Rhiannon zouden vandaag terugkomen naar Chennai, alvorens de vlieger naar andere oorden te nemen, dus reunie time!

Ondanks de vele waarschuwingen, het Chennai addendum 'hot, hotter, hottest' en de voorgaande maanden warmte-gewenning is de hitte dezer dagen tot proporties van een voor mij nooit eerder geziene omvang gegroeid. De eerste schuchtere passen des ochtends bij het verlaten van de schaduwrijke flat zijn voldoende om mij van kop tot teen in het zweet te zetten en ook mijn lunchpauze kort ik gevoelig in, om zo snel mogelijk terug te keren naar de koelte van het kantoor. 32 graden (in de schaduw uiteraard), in combinatie met een miljoen uitlaatgassen en een compassieloze zon zijn dan ook genoeg om alle ietwat physieke activitetien in de buitenlucht op uw rug te schrijven en te bannen naar de vroege uren of diepe nacht. Bovendien is dit nog maar het begin van de zomer en zal de temperatuur blijven stijgen tot eind mei ofzo....als ik maar niet smelt.


Tot slot van mijn korte post wil ik ook vermelden dat, met speciale dank aan de sponsors, ik van 29 april tot 7 mei in Belgie zal vertoeven. Pak dus alvast even je agenda vast mocht je de onverklaarbare drang hebben om mij te ontmoeten in deze korte week en mits u de reden opgeeft van uw ontmoeting, kan ik ook mijn spreekwoordelijke agenda er eens op nakijken om een eventueel gezellig samen-zijn op poten te zetten.

tot de volgende zitting!

No comments:

Post a Comment